10 ølbarer i København du skal prøve

Kevin C
Af Kevin Christensen
Sidst opdateret: 13/06/2023

København er hjemsted for nogle af de bedste ølbarer i verden. Den danske hovedstad har en lang historie som et bryggericenter, og bryggerne har produceret øl af højeste kvalitet i århundreder.

I dag er der mere end 230 bryggerier i Danmark, og en del af dem ligger i København. Byens ølscene er blomstrende, og det er nemt at finde gode steder at drikke special øl

Her er 10 ølbarer i København vi synes du skal prøve

1. Mikkeller Baghaven

Ølbaren Baghaven på Refshaleøen åbnede i 2017. Med udsigt over havnen kan du nyde en "Wild Ale", "Danish Shipyard Ale" eller en af de ca 15 andre øl de har i hanerne.

Mikkeller Baghaven arrangerer ugentlige ølsmagninger.

Refshalevej 169B, 1432 København K

2. Kølsters Tolv Haner

Afslappet ølbar på Nørrebro lige overfor Brorsons kirke. Her serveres mad og drikke lavet fra bunden, og alt er 100 % økologisk. Kølsters Tolv Haner har smageglas på 22 cl, så man har mulighed for at smage mange forskellige øl.

Rantzausgade 56, 2200 København N

3. Fermentoren

Beliggende lige ved Halmtorvet serverer Fermentoren kvalitetsøl fra 20 gyldne haner. Der skiftes jævnligt ud i hanerne, så der altid masser af valgmuligheder. Et bredt udvalg af craft beer, herunder nogle sjældne øl, udgør menukortet. Rimelige priser.

Ud over de almindelige øl kan du nyde en række sæsonbestemte bryggerier.

Bestil gavekort til ølsmagning på Fermentoren her. 5 forskellige smageglas pr. person af stedets øl på hane. Hertil en lille snack.
Gavekortet gælder lørdag til torsdag kl. 13 til 19. Booking ikke nødvendig. Gavekortet kan ikke indløses fredag.

Halmtorvet 29C, 1700 København

4. Brus

BRUS er et af Københavns mest hotte brew pubs. Selve rummet er ganske imponerende. Med sine synlige murstensvægge, trægulve og høje lofter føles det, som om du træder ind i en rigtig gammel bygning. Men det, der virkelig gør dette sted til noget særligt, er dets atmosfære. Der er noget ved kombinationen af industrielt design og moderne møbler, som giver en varm og indbydende stemning.

Guldbergsgade 29, 2200 København

5. Mikkeller Bar

Den danske håndværksbrygger Mikkel Borg Bjergsen grundlagde sin egen bar, Mikkeller Bar, i 2010. Mikkeller Bar Viktoriagade er den første ølbar i, hvad der senere skulle blive, "Mikkeller-imperiet".

Baren tilbyder et udvalg af øl fra Mikkeller, herunder nogle sjældne og begrænsede udgivelser. Ud over øl serverer baren mad og cocktails.

Viktoriagade 8, B-C, 1655 København

6. Nørrebro Bryghus

Det første danske håndværksbryggeri, Nørrebro Bryggeri, blev grundlagt i 2003. Ud over at brygge traditionelle øl som pilsner og dunkel tilbyder bryggeriet en bred vifte af specialøl og serverer 100 % økologisk mad.

Bestil ølsmagning på Nørrebro Bryghus

Ryesgade 3, 2200 København N

7. Søernes Ølbar

I 2013 åbnede Søernes ølbar dørene for offentligheden. Den stilfulde ølbar ligger i hjertet af Københavns trendy kvarter på Østerbro og serverer et bredt udvalg af craft beer fra Danmark og udlandet. Ølbaren kan prale af en unik atmosfære med en afslappet stemning og cool musik. Gæsterne kan nyde en drink i en af de mange hyggelige kroge eller slappe af udendørs i de varmere måneder.

Søernes Ølbar har 20 haner.

Sortedam Dossering 83, kl, 2100 København

8. Ølbaren

En klassiker på Nørrebro.

Ølbarens slogan er "Vi har helt sikkert en øl du ikke ka' li'!" - hvilket nok skal være rigtigt. Der skiftes hyppigt ud i de 17 haner, og dertil serveres et stort antal af flaskeøl. Udvalget er ikke byens største, men det er alsidigt. Lokalet er småt og her er for det meste proppet med mennesker, men på en eller anden måde lykkes det altid at klemme sig ind.

Elmegade 2, 2200 København

9. Himmeriget

I en gammel slagterforretning på Åboulevarden har Himmeriget haft til huse siden februar 2017.

Et hyggeligt sted med en venlig atmosfære og et stort udvalg af øl. Omgivelserne er rå, og kan måske bedst beskrives som en mellemting mellem et værtshus og en ølbar.

Himmeriget er indehaver af, efter sigende, et af mest avancerede ølanlæg, der giver mulighed for at justere temperatur og "gasblanding" on the fly.

Åboulevard 27, 1960 Frederiksberg

10. 1420

Hvis du er til belgisk øl eller sour er 1420 et besøg værd. Rundt om hjørnet fra Nørrebro Bryghus finder du et af byens største udvalg lambic/geuze-øl.

1420 har 10 haner og dertil omkring 300 øl på flaske. Lidt atypisk for en ølbar arrangeres også quiz-aften og open mic comedy på både dansk og engelsk.

Griffenfeldsgade 20, 2200 København

Værtshuse i København

Er du mere til en kold Hof, eller trænger du bare til at skylle efter, så se vores liste over 10 værtshuse i København du skal prøve.

Book til dig selv eller som gavekort.

Se og book ølsmagning i København

Kevin Christensen er blogger og øl-entusiast og er kendt for sit store kendskab til ølverdenen. Han skriver om sin passion for øl, værtshuse, ølbarer, bryggerier og øltyper. Hans ekspertise og dybdegående viden gør ham til en anerkendt stemme inden for ølkulturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 2kolde.dk