Ølsmagning Fyn

Ølsmagning på Fyn og sydhavsøerne

Opdateret februar 2024

Forkæl dig selv eller dine nærmeste med en oplevelse ud over det sædvanlige.

Prøv en ølsmagning på Fyn og det sydfynske øhav.
Vi har udvalgt en række af de bedste.

Ølsmagning i Odenses gamle gader
Hunderupvej 19, Odense C

Tag med på en spændende øloplevelse i Odense, hvor du kan udforske byens rige historie og betydningen af øl.

Denne interaktive guidede øltur er tilgængelig gennem StoryHunt-appen, der vil guide dig til unikke historier, som venter på at blive afsløret.

På turen får du mulighed for at smage på tre forskellige specialøl på udvalgte steder som Carlsens Kvarter, Flakhaven og Anarkist, hvor øllet er nøje udvalgt for at passe til fortællingerne. Gennem denne rejse gennem tiden vil du lære om øllets rolle gennem Danmarkshistorien, fra de stolte vikinger, der bryggede mjød over bålet, til de eventyrlystne ølentusiaster, der bragte specialøl til Danmark.

Skål og nyd oplevelsen!

StoryHunt-appen er skabt til at åbne op for spændende historier omkring dig.

Med hjælp fra journalister, skuespillere og lydspecialister har StoryHunt skabt levende og fascinerende fortællinger rundt omkring i hele Danmark.

Ved at lytte til StoryHunt i dine øretelefoner træder du ind i historien og bliver ført til unikke seværdigheder og gamle gader med stop undervejs, hvor du kan smage på lækre godbidder. I modsætning til en traditionel guidet tur kan du med StoryHunt vælge at starte din tur, når det passer dig, og opleve det hele i dit eget tempo.

StoryHunt brænder for at skabe kvalitetsoplevelser og bringe folk tættere sammen gennem gode fortællinger, interaktion og dialog, som du vil opleve på deres ture.

  • Ca. 3 timers audio tour om øllets historie
  • Byvandring gennem Odenses gamle gader
  • Specialøl på Carlsens Kvarter (0,4l)
  • Specialøl på Flakhaven (0,5l)
  • Specialøl på Anarkist (0,4l)

kr.249,00

Ølsmagning hos Ø-Bryg
Bergmannsvej 82, Svendborg

På den idylliske ø Thurø i Det Sydfynske Øhav, der er forbundet med Fyn, kan du finde brygmesteren hos Ø-Bryg, der dagligt passerer de imponerende tanke.

Han kærtegner dem forsigtigt, snuser til aromaen og glæder sig til den næste bryg. Øl er en levende proces, og brygmesteren ser frem til at opleve, hvordan smagen vil udvikle sig. Én ting er dog sikker: Øllet vil uden tvivl være lækkert, når det skænkes i glassene. Brygmesteren er stolt nok til at råbe det ud med armene i vejret og skrive med store bogstaver:

Ø for Øl og Ø for Ø-Bryg.

Siden 2013 har Ø-Bryg haft base i den tidligere købmandsbutik på Thurø. Her brygges små eksklusive bryg, hvor der er lagt vægt på smagsnuancer og detaljer, lige fra farve til skum. Ø-Bryg prioriterer kvaliteten af råvarerne højt, da de sammen med brygmesterens håndværk udgør fundamentet for øllene.

Book oplevelsen selv eller køb som gavekort til en du holder af.

kr.175,00

Ølsmagning & cruise hos Odense Aafart
Filosofgangen 30B, Odense C

Få en unik oplevelse med Odense Aafart, når du går om bord på et cruise i de betagende naturomgivelser ved Munke Mose. Slå dig ned på de komfortable bænke ombord på båden, hvor du vil blive præsenteret for fem forskellige øl, som I alle vil få mulighed for at smage. Mens båden langsomt sejler gennem vandet og bryder det rolige spejl i Odense Å, kan du nyde de forskellige smagsoplevelser.

Odense Aafart har siden 1882 budt velkommen ombord til folk, der ønskede en uforglemmelig tur op og ned ad Odense Å. De erfarne skippere har mange års erfaring til søs, hvilket sikrer din tryghed og sikkerhed som førsteprioritet. Du kan derfor se frem til en afslappende tur i smukke omgivelser, hvor du kan nyde naturen og øllet i fulde drag.

kr.269,00

Ølsmagning hos Gundestrup Bryghus

Gundestrup Bryggeri & Mejeri inviterer dig til at smage nogle af deres bedste øl sammen med nogle af Danmarks bedste oste. Dette er en unik mulighed for dig for at smage de øl, der produceres her, og nyde et lækkert måltid.

Du vil lære noget nyt om dansk ølkultur, mens du nyder en lækker frokost.

Turen starter med en kort introduktion til bryggeriets og det omkringliggende områdes historie. Derefter går vi ind på selve bryggeriet for at møde bryggerne og se, hvordan øllet bliver lavet. Bagefter går vi udenfor til en smagsprøve. Vi starter med tre øl fra sortimentet, efterfulgt af et udvalg af fire forskellige ostetyper.

Der er flere forskellige øl til rådighed, herunder Øbryggets, bryggeriets prisbelønnede golden ale.

Det er vigtigt at reservere bord til alle besøg.

Besøg de fynske bryggerier

Fyn er Danmarks tredjestørste ø. Med en befolkning på omkring 300.000 mennesker er den hjemsted for over 40 aktive bryggerier. Hvert bryggeri byder på noget forskelligt, hvad enten det er historien bag bryggeriet, selve øllet eller atmosfæren. Fyn er berømt for sin stærke ølkultur, og der er flere grunde til, at du bør besøge nogle af de bedste bryggerier i verden.

Mange af Danmarks mindre bryggerier har til huse på Fyn: Vestfyen, Ørbæk, Refsvindinge osv.

Derudover er der et utal af mini- og mikrobryggerier spredt ud over Fyn og sydhavsøerne. 

Book en ølsmagningstur og oplev, hvordan øl bliver brygget. Nogle bryggerier tilbyder guidede rundvisninger, mens andre giver de besøgende mulighed for at udforske faciliteterne på egen hånd. Uanset hvad, vil du lære en masse om brygningsprocessen. Sørg for at medbringe et kamera, da bryggerierne er fulde af interessante seværdigheder og historiske elementer.

Copyright © 2024 - 2kolde.dk